Седмица преди 5 юли отборите по футбол на РУ Кюстендил, РУ Дупница, РДПБЗН – Кюстендил, РДГП – Кюстендил, и ГПУ „Олтоманци“ проведоха Турнир по футбол, посветен на 144-годишнината от създаването на министерството, Турнир по спортен риболов и Турнир по тенис на маса. 

В оспорваната надпревара турнирът завърши с победа на отбора на РУ Кюстендил, второто място завоюва отборът на РДГП, а на трето се класира отборът РУ Дупница. Най-добър състезател на сезона е Георги Калайджийски от РУ Дупница, вратар на сезона е Атанас Атанасов от РДГП, а голмайстор – Боян Стойнев от РУ Кюстендил. 

В Турнира по спортен риболов големият победител – с най-голям улов , е Васил Иванов, следван от Ивайло Александров, наградата за най-голяма уловена риба спечели Цветелин Кирилов, трети в класацията е Красимир Иванов, а специалния приз за отдаденост на спорта получи Николай Захариев.

В Турнира по тенис на маса най-добре се представи /индивидуално/ Росен Александров от РСПБЗН – Бобов дол, втори е колегата му от РСПБЗН Бобов дол Петър Сусанин, а на трето място се класира Калин Николов от сектор КИС. Отборно по двойки първо място спечелиха Петър Сусанин и Калин Николов, второ – Георги Ванев и Красимир Велинов, трети са Росен Александров и Сашко Деянов.

Призьорите получиха грамоти и купи, наградите на победителите от Турнира по риболов връчи директора на ОДМВР ст.комисар Тодор Петров, победителите от Турнира по футбол и тенис на маса връчи зам.директорът на ОДМВР комисар Георги Ванев.