В настоящата ситуация с развитието на коронавирусната инфекция в страната работещите в заведенията са изправени пред огромни трудности. Това е причината да се обърнат към своите съграждани.

 

"Скъпи приятели, съграждани и гости, ние от „Сдружение по туризъм“ Кюстендил сме изправени пред труден избор. В условията на жестока здравна и икономическа криза, и въвеждането на "Зелен Сертификат" при 20% ваксинирано население, имаме две опции: да затворим обектите си и освободим най-ценния ресурс - нашите колеги - нашият персонал или да продължим да работим, като генерираме големи загуби. Избрахме да останем отворени, заради достойнството си, заради отговорността към всички заети в тези сектори в името на идеята, че сме ви необходими. Ние сме това, което сме, благодарение на вас и доверието, което ни гласувате като наши клиенти.
Точно сега се нуждаем от вашата подкрепа. Точно сега за нас е жизнено важно Вие да ни протегнете ръка и продължите да посещавате обектите ни. Вярваме, че всички сме едно цяло и доброто се връща многократно.
От утре (четвъртък - 12.10.2021г) за вход в заведения, хотели и фитнеси със Зелен Сертификат ще важи и тест за антитела. Той ще бъде валиден 90 дни.
Вярваме, че всички заедно ще минем през трудностите и ще продължим напред. Очакваме ви!!!" се казва в обръщението.

В Сдружението членуват повече от 50 обекта, като техният брой непрекъснато нараства. Според членовете на сдружението, това е гарант за поддържането на високо ниво на предлаганият туристически продукт, поддържането на висок туристически стандарт, отличаващ се с особени грижа и внимание, насочени към гостите на града.

Всеки от членовете в Сдружението е поел ангажимента да сътрудничи и да подпомага развитието на туризма в града. Чрез своя принос и с уверени стъпки, членовете на Сдружението поддържат и съхраняват репутацията на Кюстендил като притегателен туристически център, а също и като богата природно и лековита балнеоложка дестинация.