Бившият управител на "Кюстендилска вода" Иво Иванов и бившия началник "Автотранспорт" в дружеството Сашо Митков на пресконференция пред журналисти изразиха възмущението си от случващото се в оператора на водни услуги в област Кюстендил.

Наскоро за управител на "Кюстендилска вода" беше назначен бившият заместник областен управител Йордан Гогев.

Според Иво Иванов е нарушен договорът му с министерството, както и законът за публичните предприятия, според който управител на публични предприятия се избира чрез провеждане на конкурс с ясни условия, които трябва да са публично известни.

"Тука тези неща бяха нарушени. В Търговският регистър пише, че господин Гогев ще управлява фирмата до провеждане на конкурс. Разбирате ли? Без да има дата, без време! Това може да бъде до ликвидирането на това предприятие, каквито са и моите съмнеия, че ще стане, защото тези хора са били в предното предприятие ВиК Кюстендил, което е фалирано и на негово място е създадена "Кюстендилска вода".

Иванов разбрал за уволнението си от уведомление за извършена промяна в Търговския регистър.

По думите му новото ръководство назначава хора, които са пенсионирани преди 5-10 год., а в същото време уволнява дългогодишни служители. Според Иванов, дружеството по време на неговото управление е на печалба и недоумява какъв бизнес план имат от новото ръководство.

 

 

"През 2009 год. след 5 години работа на ВиК Кюстендил, тандемът който се връща - Тодор Стоименов и Йордан Гогев ликвидират старото ВиК дружествто и продължавт до 2018 г. тази ликвидация. Всички кюстендилци помнят по какъв начин им се събираха двойни и тройни такси от съдии изпълнители, което при ликвидиране на новото дружество предполагаме, че ще се случи отново. Другото е, че Йордан Гогев не отговаря на заложените критерии за провеждане на конкурс, който са поне 5 год. трудов стаж във ВиК дружество, 2 год. от които на ръководна позиция, а Гогев има 2 години стаж в старото ВиК и останалите години са в ликвидация, което не се води за стаж." комнетира Сашо Митков.

 

Очакванията на двамата уволнени са за ликвидиране на "Кюстендилска вода" и покачване цената за питейната вода.