От 17 Юни до 30 Юни се органичава движението на жителите на квартал Изток във времето от 10 до 22 часа.

На изградените Контролно пропусквателни пунктове ще бъдат пропускани само граждани, които работят или имат нужда от здравни грижи. Всички жители на квартала ще трябва да носят маски. Предвижда се да бъде извършена дезинфекция на обществените площи.

На свое заседание днес членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса обсъдиха мерки за опазване живота и здравето на населението, предвид разпространението на коронавирусна инфекция в кв. „Изток“, град Кюстендил. В заседанието се включиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Елиан Стамболийски и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков.

Общо 11 са лицата от днес с положителни проби за коронавирус в област Кюстендил. Девет от тях са жители на кв. „Изток“, едната положителна проба е на мъж от община Дупница, а другата на жена от община Сапарева баня. От Събота до днес, случаите на заразени с Ковид-19 в кюстендилския квартал „Изток“ вече са 12.

Директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков ще издаде заповед, след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор, за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на заразата от Ковид-19 в квартал „Изток“.