РС - Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на гражданката на Северна Македония Фросина Д. / на 40 години /. Срещу нея има повдигнати 3 обвинения – за навлизане през границите на страната без разрешение, за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, за нанасяне на значителни повреди на служебни автомобили на МВР, след нарушение на правилата за движение. И за трите, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Мярката се гледа чрез Скайп видео връзка със следствения арест. За нуждите на производството бе осигурен и преводач. Обвиняемата не изрази становище по делото и през цялото време остана неконтактна.

снимка от съдебната зала

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че обвиняемата е извършител на престъпленията, за които е привлечена като обвиняема, както и, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя не притежава постоянен и настоящ адрес на територията на Република България.

Постановеното определение, с което по отношение на македонската гражданка Фросина Д. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване, в 3- дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.

Вижте: Жена счупи бариерите на ГКПП Гюешево и блъсна няколко полицейски автомобила