Днес, 15 Май 2020 г., гражданка на Рeпублика Северна Македония, преминала през ГКПП Гюешево без разрешение на надлежните органи на властта. Жената управлявала лек автомобил с швейцарска регистрация, не спряла за проверка, при което повредила граничната бариера. Впоследствие, в района на с. Гърляно и кръговото на влизане в Кюстендил, тя не изпълнила полицейски разпореждания, като не спряла на подадения й сигнал от служители на РУ на МВР гр. Кюстендил и ударила служебния им автомобил.

снимка: Кюстендил Инфо - новини

След гонка по бул. Сливница и редица опасни маневри застрашаващи здравето и живота на граждани се стигнало до принудителното й спиране в района на кв. „Могилата“ в гр. Кюстендил. До момента на инцидента чуждата гражданка е повредила два полицейски автомобила. Гонката завършва с излизане от пътя и отсичане на черешoво дърво с диаметър на стъблото около 20 см. Жената се е барикадирала в колата и се е наложило полицейските служители да счупят стъкло да я свалят от автомобила.

"За случая имаме образувано досъдебно производство. Тя е успяла да извърши поне три престъпления с навлизането си на територията на страната и последващото си поведение, за което в момента работим ние и Областана дирекция на МВР. Трябвало е полицаите да проявят професионализъм за да успеят да я спрат. Не се е отзовавала на техните сигнали въобще. Трудно е било да я спрат." заяви председателя на Районна прокуратура Кюстендил Ивайло Илиев.

Жената е била видимо в неадекватно състояние, бил повикан екип на ЦСМП към МБАЛ гр. Кюстендил. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил й направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19. Взета й е била кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества, тъй като е отказала полеви тест. Понастоящем същата е настанена в болнично заведение в града.

Районна прокуратура – Кюстендил води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.