По повод наближаващият световен ден на поезията 21 Март, Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" град Кюстендил организира инциативата "Пощенска кутия за споделяне". Всеки желаещ може да сподели авторски стихотворения или любими цитати от творчески произведения.

"Идеята за пощенската кутия за споделя възникна съвсем спонтанно. Идеята ни е да звучи съвсем познато на младите хора с цел да ги привлечем и все повече и повече млади хора да се освободят, да напишат нещо и да поставят в пощенската кутия." обяснява Ралица Христова.

Пощенската кутия за споделяне се намира в сградата на регионалната библиотека "Емануил Попдимитров" в отдел "Заемна за възрастни" и очаква материалите до 21 Март 2018 г. Най-добрите творби ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на библиотеката.

От библиотеката са планирали и още една инициатива. Вечерта преди деня на поезията ще има сраща с поетесата Андреа Попдимитрова, която ще представи първата си книга озаглавена "Ще се превърна в стих".

Андреа е едно младо талантливо момиче, ковто влиза в литературния свят не само с благородното си потекло, но и с едно умение да пресъздава всички любовни нюанси в нейната поезия. Тя е правнучка на патрона на библиотеката Емануил Попдимитров - известен писател и поет. Представянето на книгата ще бъде на 20 Март 2018 г. от 17:30 в Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" град Кюстендил