Вчера кюстендилски криминалисти са установили 38-годишен дупничанин, обявен за общодържавно издирване от РУ Варна, уведомена е издирващата го структура.

Вчера кюстендилски полицаи са установили и задържали 33-годишен местен жител за извършена кражба на 100 лв. от фирмен офис в Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера малко след 15.30 ч е възникнало ПТП на ул. „Самоковско шосе“ в Дупница между т.а. „Мерцедес“, управляван от 27-годишен водач от Дупница, и л.а. БМВ, управляван от 18-годишен водач от с. Яхиново. Ударът между автомобилите е последвал след отнемане на предимство от страна на водача на мерцедеса. Пострадалият пътник в лекия автомобил е закаран за лечение в столична болница, а водачът – в дупнишка болница. Тестовете на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Техническа помощ по обезопасяването на катастрофиралите автомобили и изваждане на пострадалия пътник от лекия автомобил е оказал екип на РСПБЗН – Дупница. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.