27-годишен мъж е задържан през изминалата нощ от кюстендилски полицаи за извършена кражба. Деянието е заявено в полицията снощи около 21.30 ч, от кабинет в поликлиниката в Кюстендил е отнета дамска чанта с 290 лв. Предприети са незабавни действия и извършителят е задържан малко след полунощ, част от парите са били похарчени. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил,   уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил за отправена закана за саморазправа с длъжностно лице по време на изпълнение на служебни задължения  – двама жители на квартал „Изток“ /мъж на 33 г. и жена на 36 г./ заплашили служители на звеното за общинска охрана заради направена им забележка, че безстопанствените им коне, които се разхождат в района на старите гробища, са  предпоставка за инциденти. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница вчера за управление на нерегистриран мотопед, 57-годишният водач е неправоспособен. Полицаите са извършили проверката по ул. „Велико Търново“ в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Снощи екипи на РСПБЗН – Кюстендил са гасили пожар в с. Берсин, причинен от късо съединение в стопанска постройка. Унищожени са 120 кв.м покривна конструкция, сградата, фуражомелка, банциг, дървен материал. 70-годишният собственик е настане обгазен в кюстендилската болница, без опасност за живота е.

Екипите са спасили  от опожаряване жилищна сграда.

Екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в трафопост в с. Бистрица вчера. Щети не са допуснати, причина за възникването му е късо съединение.