В края на миналата седмица дупнишки полицаи са установили изършител на кражба на електропастир от частен имот в с. Бистрица – той е 52-годишен жител на селото. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава.

39-годишен водач /италиански гражданин/  е управлява л .а. БМВ  след употреба на алкохол. Установен е от пътни полицаи в района на ГП Е 79 в района на с. Усойка. Направен му е тест с техническо средство, което е отчело 2.36 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 извършени кражби на пари от жилища в Кюстендил  са заявени в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомен е дежурен прокурор.

2 пътни произшествия са възникнали в района на Кюстендил в края на миналата седмица – в събота около 17.30 ч 63-годишен водач на л.а. „Москвич“ по непредпазливост причинява ПТП с  л.а. „Ауди“, управляван от 19-годишна жена. Произшествието е възникнало на пътя Кюстендил – Ябълково. Няма пострадали хора, нанесени са значими материални щети на автомобилите. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

63-годишен водач на л.а. „Опел“ е блъснал снощи на пътя с.Ябълково-Кюстендил безстопанствено животно /кон/. Инцидентът е възникнал в неосветен участък от пътя. Нанесени са значителни имуществени вреди на автомобила, на водача е оказана здравна помощ в кюстендилската болница – повърхностни са нараняванията му.  По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на изминалата седмица, един от тях е с материални загуби – сигналът за пожара е подаден вчера в 14.30 ч, горели са каравана и фургон в частен имот на ул. „Невестинско шосе“ в Кюстендил. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, унищожени са каравана и домакинско имущество. Спасени са сграда, автоцистерна и 2 нафтови колони. Няма пострадали хора. Пожарът е причинен от собственика на имота. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.