Установени са извърштелите на кражба от къща в кв. „Изток“  на дрехи, килими, инструменти. Кражбата бе заявена в полицията в Кюстендил на 11 януари. Предприети са незабавни действия – оглед на местопроизшествието, издирвателни мероприятия, извършителите са задържани – двама мъже от квартала на 29 и 17 г. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, изяснява се съпричастност на задържаните и към други противозаконни деяния. За случая е уведомена прокуратурата.

В края на миналата седмица полицаи от Дупница са задържали 45-годишен водач на л.а. „Опел“ за управление след употреба на алкохпол. По време на проверката с дрегер е установено, че резултатът му е 2.60 промила алкохол в издишания въздух- Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за повреждане на чужда собственост е образувано вчера в РУ Кюстендил – счупени са стъклата на л.а. „Сеат“, който е бил паркиран в жк „Бузлуджа“ в града. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера 34-годишен мъж от с. Овчарци се е явил в РУ Дупница с искане да се изясни значението на стар документ, издаден от друга институция. По време на беседате е насочил нож към служителя, който го е приел. Задържан е и е предаден на здравно заведение. Бързо полицейско производство е образувано по случая.