Вчера със съдействиет на служители от РУ Кюстендил са задържани извършителите на грабеж от възрастна жена в с. Крайници, те са предадени на РУ Дупница, където работата по образуваното досъдебно производство продължава. Задържаните са на възраст от 22 до 35 г. Те са извършили деянието в неделя, кюстендилци са.  Работата по образуваното досъдебно производство   продължава под надзора на прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2 телевизора, инструменти, машини, медни съдове, одеяла и дърва за огрев от частен имот в с. Шишковци, местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, проникването е съществено чрез взлом. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на пари, документи и ключове от л.а. „Фиат“ , който е  бил паркиран в близост до ул. „Никлаевска“ в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. 

Вчера в РУ Дупница е образувано бързо полицейско произвдство за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 23-годишният водач е проверен в гр.Бобошево, тестът е направен с техническ средство, вдачът е отказал да му бъде направено медицинско изследване, водачът е задържан в ареста на РУ Дупница, за случая е уведомен дежурен прокурор. Вчера в РУ Дупница е задържан 49-годишен мъж от с. Самораново за нанесен побой и причинена средна телесна повреда на негов познат от с. Бистрица.Пострадалият е настанен в здравно заведение със счупени ребра. По случая е образувано досъдебно произвдство, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са образувани вчера в РУ Кюстендил за престъпления против данъчната система. При извършени специализирани действия в с. Багренци и с. Пиперкв чифлик служителите са иззели от 2 жени нарязан тютюн без български акцизен бандерол, 42-годишна жена е задържана. Иззетото количество надхвърля 5 кг. За случаите е уведомена прокуратурата.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера в областта, 2 от тях са нанесли щети. Неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в къща в Кюстендил снощи, пострадал е 75-годишен мъж, огънят е унищожил, техника и обзавеждане. Пожарът е угасен от 3 екипа на РСПБЗН Кюстендил, спасена е сградата.