Двама мъже са задържани от кюстендилски криминалисти в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Единият е на 37 г., а другият – на 22. При проверката от тях са иззети по 1 опаковка хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

37-годишен мъж от с. Крайници са задържали служители от РУ Дупница в края на миналата седмица за извършена кражба на врата от обществен обект в Дупница. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

70-годишен мъж е починал, докато е бил на риболов в близост до р. Струма, в землището на Кочериново, вчера. Медицинският екип е констатирал смъртта на място, от извършения оглед служителите на РУ Рила не са установили следи от насилие. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производстдво, уведомен е дежурен прокурор.

2 кражби са заявени в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – на ел.кабели и храна за котки от имот в с. Пиперков чифлик и на музикална уредба от вила в местността „Полски имоти“ край Кюстендил. Дежурна полицейска група е извършила огледи, образувани са досъдебни производства.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, единият е причинил материални загуби – вчера е изгорял л.а. Волво“ на АМ „Струма“. Техническа неизправност е причината за възникването на пожара, няма пострадали хора, пожаръте угасен от екип на РСПБЗН  Дупница.