Криминалисти от РУ Дупница са задържали двама непълнолетни младежи за притежание на наркотично вещество. Те са установени в жк „Бистрица“от Дупница  в града до паркиран и без регистрационни табели л.а. „Ауди“, от тях и автомобила са иззети  почти 83 грама канабис, разпределен в различни опаковки. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

26-годишен дупничанин е задържан за притежание на опаковка канабис, съдържанието е открито от него при проверка от служители на реда в жк „Бистрица“, видът на наркотика е установен с полеви наркотест, бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор. 

50-годишен кюстендилец е задържан от служители на РУ Кюстендил за повреждане на чужда собственост – счупил е предно странично огледало на л.а. „Ситроен“, който е бил паркиран на ул. „В.Петлешков“ в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

29-годишен водач на л.а. БМВ е задържан с полицейска заповед за управление след употреба на опиати. Тестът е направен с техническо средство. Той е проверен от пътни полицаи в района на с. Цървеняно.Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за управление на нерегистрирано МПС.39-годишният водач на л.а. ВАЗ е установен от пътни полицаи в с. Крайници. За случая е уведомен дежурен прокурор.