2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол са образувани в РУ Дупница. Единият от водачите/45 г./ е установен снощи малко след 21.30 ч по ул. „Криволак“ в Дупница. Управлявал е л.а. „Ауди“, тестът му за употреба на алкохол е направен с техническо средство, резултатът е 1.34 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Другият водач е 20-годишен от с. Яхиново, управлявал е л.а. „Рено“, установен е в 1.30 ч през изминалата нощ в селото, бил е зад волана с 1.23 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е постъпил сигнал, че 83-годишен мъж от с. Бураново е наранил съпругата си с нож по време на семеен скандал. На пострадалата е оказана медицинска помощ в Благоевград и е освободена за домашно лечение. Възрастният мъж е настанен в благоевградската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в дома си в Бобошево е починало 2-годишно дете, извършен е оглед на място от дежурна полицейска група на РУ Дупница, следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Уведомен е дежурен прокурор.