В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол – единият водач /29 г./ е проверен в района на бензиностанция в Дупница, другият /30 г./  – в село Ресилово. Резултатът от направения тест с дрегер на единия е 1.54 промила, на другия – 1.24 промила. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

35-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица в РУ Дупница за повреждане на чужда собственост – счупил е стъкло на будка за вестници в града. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е подаден сигнал в полицията в Дупница за простреляно куче в землището на с. Блажиево, местопроизшествието е обслужено от полицейска група и ветеринари – кучето е евтанизирано по-късно поради наранявания, несъвместими с живота. При проведените  издирвателни действия служителите на реда са задържали с полицейска заповед 47-годишен мъж, за когото има данни, че е извършител на деянието.  По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е получен сигнал в РУ Бобов дол за извършен грабеж. 74-годишен мъж е нападнат от двама непознати в дома му в с. Големо село, отнети са му 600 лв. Пострадалият е настанен в дупнишка болница с хематоми по главата, без опасност за живота е. 

 По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са обслужили 7 произшествия в областта – гасили са 4 пожара без загуби, отстранили са опасно надвиснали предмети и дървета на територията на Дупница.