В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили двама младежи, които са взломили прозорец на обект за продажба на вестници в Кюстендил и са отнели 3 списания и 3 книги. Единият младеж е на 18 г., други, ят – на 15. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е постъпил сигнал в РУ Дупница, че е пострадала жена – нанесен й е побой и е на спирката в кв. „Спартак“. Пристигналият автопатрулен екип е установил, че жената е наранена след конфликт между празнуващите в жилището на 68-годишен дупничанин. Настанена е в столична болница с лицево-черепна травма. Домакинът на празнуващата група е задържан с полицейска заповед, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебни производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол, 60-годишният водач на л.а. „Пежо“ е проверен от служители на реда в Сапарева баня, дрегерът е отчел резултат 1.25 промила, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ, няколко часа по-късно е установен отново зад волана на автомобила си; 54-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е проверен на ул. „Аракчийски мост“, резултатът му от направения тест е 1.74 промила алкохол в издишания въздух, за случаите е уведомен дежурен прокурор. Двамата водачи са задържани с полицейска заповед.

2 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица в РУ Дупница за повреждане на чужда собственост – повредени са задна дясна врата и преден капак на л.а. Ауди, счупени са стопове. Автомобилът е ползван от 23-годишен дупничанин, инцидентът е възникнал на ул. „Илинден“; в с. Бистрица е счупен прозорец на къща., за случаите е уведомен дежурен прокурор.