Снощи около 20.40 ч 54-годишен мъж от с. Багренци е разлял запалителна течност между 4 автомобила, паркирани в селото и опитал да ги запали. Пристигналият полицейски екип на място е установил, че щети по автомобилите не са нанесени, 54-годишният мъж е установен и задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. При извършените процесуални действия в дома му са открити и иззети 2 туби и шише със запалителна течност. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера призори е подеден сигнал чрез тел. 112 в полицията в Бобов дол, че неизвестно лице е проникнало в къща в града/през прозорец на кухнята/ и е отнело 100 лв. Последвали са незабавни действия и извършителят е установен и задържан с полицейска заповед. Той е 17-годишен местен жител. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

9 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН вчера в Кюстендилско, горели са сухи треви и отпадъци. 2 от пожарите са нанесли щети – пожарът в землището на с. Крайници е унищожил 2 дка овощна градина, пожарът в с. Ваксево е унищожил лек автомобил, причина за него е техническа неизправност. 7 от пожарите са причинени поради небрежност, пожарът, низово навлязъл в гората, в землището на селата Бобешино и Жеравино е причинен поради късо съединение. Няма пострадали хора.