Вчера кюстендилски полицаи са задържали 20-годишен мъж за притежание на канабис. Проверката е извършена на ул. „Сливница“ в града. Младият мъж, от когото е иззета опаковката, ще остане в полицейския арест 24 часа. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера с полицейска заповед е задържан от кюстендилски полицаи 41-годишен водач на л.а. „Мерцедес“. На пътя между селата Багренци и Пиперков чифлик той е причинил ПТП, като се е блъснал в паркиран л.а. „Ауди“. Няма пострадали хора. Тестът за употреба на алкохол на водача на мерцедеса е отчел резултат 2.57 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар край града, причинен поради небрежност. Горели са сухи треви, не са допуснати щети.

Тази сутрин е възникнал пожар в дърводелски цех в гр. Бобошево – запалила се е преса за плоскости, причина за възникването на пожара е некачествен ремонт в съоръжението. Няма пострадали хора, спасен е дърводелският цех, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница.

От три страни е ограничен пожарът, който възникна в землището между селата Фролош и Ваксево, гаси се фронт откъм северната страна – посока с. Ваксево, няма опасност огънят да засегне къщи.с