В края на миналата седмица е задържан с полицейска заповед 36-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ за управление с регистрационни табели, издадени за друго МПС. Служителите установили и, че водачът не притежава СУМПС. Проверката е извършена на ул. „Овощарска“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Служителите извършили проверката на л.а. БМВ в района на Сапарева баня, направеният тест на водача е отчел употреба на кокаин.Водачът е местен жител, 46-годишен, задържан е с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

37-годишен кюстендилец е задържан в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка служителите са иззели от него опаковка хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо   полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

35-годишен мъж е задържан от служители на РУ Дупница в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка в района на Сапарева баня от него е иззета опаковка кокаин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 32-годишен водач на л.а. „Опел“ за управление след употреба на наркотично вещество, при направения обиск от него е иззет пластмасов флакон с кокаин и цигара канабис. Тестовете са направени с техническо средство. Водачът, който е от Правец, е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Проверката е извършена от служителите на АМ „Струма“.  Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Кражба на дървесина от фирмен имот в кюстендилския квартал „Изток“ и повреждане на чужда собственост са заявени в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите.

12 произшествия са обслужили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица. 2 пожара са нанесли щети.

Снощи е възникнал пожар в кравеферма в с. Крайници, огънят е унищожил 120 кв. м покривна конструкция, 1 тон фураж, 15 крави, 120 бали фураж, бяла, черна и компютърна техника, имущество, моторен трион, 3 стаи за работниците. 3 екипа на РСПБЗН – Дупница са гасили, няма пострадали хора. Спасени са 3 крави, работилница с инструменти,  земеделска техника. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.

През изминалата нощ е възникнал пожар в къща в с. Пиперков чифлик, унищожени са дограма, мебели, техника, опушени са 200 кв. м стени, няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена е къщата. РУ Кюстендил изяснява причините за пожара.