Бобовдолски полицаи установиха и задържаха извършител на въоръжен грабеж. Грабежът бе извършен на 22 август призори от бензиностанция в Бобов дол. Мъж със закрито лице, въоръжен с пистолет и чук, е заплашил дежурната служителка в бензиностанцията и е отнел от обекта около 4000 лв. Сигналът в полицията е подаден от охранителната фирма.

Служителите от РУ Бобов дол са предприели незабавни издирвателни действия и няколко часа по-късно – при разклона за с. Паничарево, е установен л.а. „Ауди“, водачът е 31-годишен мъж, който живее в Бобов дол. В автомобила са открити дрехите и обувките, с които е бил облечен по време на извършването на грабежа, пистолетът, парите. 31-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, последвало е прокурорско постановление за задържане до 72 часа. Работата по започнатото досъдебно производство в РУ Бобов дол продължава под прякото наблюдение на прокуратурата.

Проникване в църквата в с. Лиляч е заявено в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Извършен е оглед на място, служителите установичили, че проникването е осъществено чрез повреждане на прозорец, отнети са около 10 лв. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил.

Труп на 64-годишна жена е открит на ул. „Иван Вазов“ в Бобов дол в края на миналата седмица, при извършения оглед следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Бобов дол. Уведомен е дежурен прокурор.

Полуразложен труп на мъж е открит в полето в землището на с. Ябълково в събота. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са обслужили 4 сигнала за оказване на техническа помощ в областта, гасили са 3 пожара с материални загуби. В Кюстендил техническа неизправност в автомобил е причинила запалването, изгорял е двигателен отсек, Пожар в пайнтови постройки на ул. „Козлодуй“ в Кюстендил е унищжил 2 постройки и инструменти. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН, спасени са 2 автомобила от опожаряване и паянтова постройка. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил. Пожар на ул. „Свилен Русев“ в Бобов дол е унищожил автомобил, спрян от движение- Противопожарният екип е спасил от опожаряване 5 паркирани наблизо автомобила. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Бобов дол.