2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица в Кюстендилска област – 39-годишна водачка на л.а. „Тойота“ е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила ПТП с жп мотриса в района на с. Долно село на жп прелез. Нанесени са материални щети на двете ППС. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор; в Дупница 33-годишен водач на л.а. „Алфа Ромео“ е ударил лек автомобил и е напуснал местопроизшествието, по-късно е установен и задържан от дупнишки полицаи. Водачът е бил зад волана в нетрезво състояние – дрегерът е отчел резултат 2.41 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. При проверка на л.а. БМВ пътните полицаи установили, че водачът е зад волана с 1.48 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена в центъра на Кюстендил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 12 пожара, оказали са техническа помощ на 5 повиквания. 2 от пожарите са нанесли щети,11пожара са причинени поради небрежност.

В с. Пиперков чифлик огънят е унищожил 3 овощни дървета, маркуч за капково напояване, спасени от противопожарния екип са 25 дка овощни насаждения;в с. Крайници в частен имот пожарът е причинен от късо съединение, изгорели са 2 куб.м дърва за огрев. Няма пострадали хора.