Повреждане на чужда собственост е заявено вчера в РУ Кюстендил – счупено е предно панорамно стъкло на л.а. „Фолксваген“, който е бил паркиран на ул. „Цар Освободител“. Извършителката на деянието е задържана с полицейска заповед /47 г./. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани вчера за управление на МПС след употреба на алкохол – 47-годишен мъж от Кочериново е управлявал л.а.“Фолксваген“ с 1.37 промила алкохол, в района на Бобошево 35-годишен водач е управлявал л.а. „Рено“ с 1.70 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство. Полицейските производства са образувани в РУ Рила и РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор за случаите.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.Проверката на товарния автомобил „Рено“ е извършена в района на кюстендилския квартал „Въртешево“, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Тази нощ – около 3.30 ч при ПТП са пострадали 3-да души в района на Дупница. 17-годишно момче, управлявайки л.а. „Мицубиши“, се е преобърнало извън пътната мрежа – край Дупница, в близост до бившото летище, той и двете му спътнички – на 17 и 16 години, са настанени в дупнишка болница за лечение. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 4 пожара в областта, причинени поради небрежност – в землището на с. Цървеняно огънят е обхванал 70 дка сухи треви, 30 дка самозалесили се площи – низово е навлязъл в широколистна гора. Огънят е угасен от 3 екипа на РСПБЗН Кюстендил, спасени са 3 сгради, 10 кошера, 100 дка смесена гора; в землището на с. Червен брег огънят е засегнал 800 кв.м; в землището на с. Слатино огънят е засегнал 4 дка сухи треви, спасени са от огнеборците 8 дка посеви;