16-годишно момче е задържано вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Полицаите го проверили на ул. „Ц. Освободител“ в града, от него е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера – малко преди 12.00ч., 73-годишна жена е заявила в РУ Дупница, че са й откраднати портмоне с 230 лв., мобилен телефон и връзка с ключове в градинка на ул.“Елисавета Багряна“ в града. Полицаите предприели незабавни действия, установили и задържали с полицейска заповед 30-годишен мъж. От него са иззети откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

3 пътни произшествия са възникнали вчера – между селата Четирци и Друмохар сблъсъкът е между л.а. Грейт Уол“ и „Тойота“, нанесени са материални щети на автомобилите. Няма пострадали хора. Тестът за употреба на алкохол на водачите е отрицателен; при произшествието на ул. „Раковски“ в Кюстендил е пострадала 89-годишна пешеходка, блъсната е на пешеходна пътека от л.а. „Фолксваген“. Пострадалата е с травма на ходилото, оказана й е помощ в кюстендилската болница; в района на складовата база в Кюстендил водачът на л.а. „Фиат“ е нарушил правилата за движение и си е причинил телесна повреда – с фрактура на десния крак е. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства.

Снощи дупнишки полицаи са установили58-годишен водач на л.а. „Пежо“ да управлява след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.64 промила. Проверката е извършена на пътя Дупница – Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в л.а. „Рено“, възникнал на пътя между селата Горановци – Олтоманци.Пожарът е причинен поради късо съединение, автомобилът е унищожен, няма пострадали хора.