В края на миналата седмица 50-годишен водач на л.а. „Дачия “ е блъснал 85-годишен пешеходец на ул. „Охрид“ в Дупница, пострадалият е настанен в здравно заведение с комоцио, на водачът е направен тест за употреба на алкохол и наркотични вещества, резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са образувани 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества – единият водач е установен да управлява след наркотично вещество л.а. „Мерцедес“, взета му е и кръв за анализ. Водачът е 22-годишен; другият водач е 37-годишен, той е управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.23 промила. Проверките са извършени в Дупница, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

63-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е загубил контрол над автомобила и е причинил ПТП в землището на с. Коркина. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на автомобила. На водача е направен тест за алкохол, техническото средство е отчело резултат1.36 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор. Водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Бобов дол.

Досъдебно производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за извършена на кражба на трактор и циментови стълбове от имот в с. Горно Тишаново, за случая е уведомен дежурен прокурор.

2 извършени кражби са заявени в РУ Кюстендил и в РУ Дупница в края на миналата седмица – от мазе в Кюстендил са откраднати медни съдове и 30 литра ракия;малтийски турист в Сапарева баня е заявил в полицията в Дупница, че са му откраднати пари или ги е загубил, по случая е оразувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилско, 3 от тях са нанесли щети – в землището на с. Смочево пожар, причинен поради небрежност, е засегнал площ от 40 дка. Унищожени са 3 дка лозе, 5 дка посеви. Спасени са 50 дка широколистна гора.

Късо съединени е в л.а „Фолксваген“ е причинило запалване, унищожен е двигателен отсек на автомобила, спасена е останалата част от него; пожарът в барака в с. Шатрово е причинен поради небрежно боравене с открит огън, унищожени са 2 куб м дърва за огрев, 12 греди на покрив и пластмасови бидони.

Продължава гасенето на пожара, който възникна на 25 септември в нерегламентирано сметище в с. Радловци. На място днес са екип на РСПБЗН и техника на община Кюстендил.