Двама мъже на по 21 години са задържани вчера от служители на РУ Бобов дол за извършена кражба от машина за кафе и напитки, която е била стационирана в жилищен блок. Двамата са известни на полицията с противозаконни деяния, ще останат в полицейския арест 24 часа, работата по случая продължава РУ Бобов дол.

Вчера в полицията в Дупница е заявена кражба на мъжки портфейл с 850 лв и лични документи от помещение на производствен цех в града. При проведените специализирани действия полицаите установили извършителя – 53-годишен работник, задържали са го с полицейска заповед за 24 ч. От него са иззети портфейла и съдържанието му. Досъдебно производство е започнато по случая в РУ Дупница.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 26-годишен мъж, който отправял заплахи за саморазправа с баща си. От него са иззети газов пистолет и цигара марихуана, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара в Кюстендилско, 1 от тях е нанесъл щета. Техническа неизправност в газова бутилка е причина за инцидент в жилище в Кюстендил, унищожена е еркерна врата.