Снощи в РУ Рила е постъпил сигнал от собственичка на имот в с. Бараково, че са поразени с брадва входните врати на двора и къщата. Предприети са незабавни действия по обслужване на произшествието и полицаите са задържали извършителя – 71-годишен мъж от гр. Кочериново. Той ще остане в полицейския арест 24 ч. Работата по случая продължава РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е намерен трупът на 50-годишен мъж в къщата на родителите му в с. Гюешево, при извършения оглед на място служителите на РУ Кюстендил не са открили следи от насилие. Трупът е закаран за аутопсия, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера - под моста до градския плаж в Кюстендил, е намерен трупът на мъж. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени, не са открити документи за самоличност. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица при извършена проверка на л.а. „Рено“ пътни полицаи са установили, че 73-годишният водач управлява автомобила с регистрационна табела, издадена за друго МПС. Проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица е получен сигнал в ОДМВР за възникнало ПТП на ул. „Цар Симеон“ в Кюстендил. Пристигналите екипи на полицията и ЦСМП място са установили 66-годишният водач на л.а. „Ситроен“ починал. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил.

3 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, 2 от тях са нанесли щети – късо съединение е причинило пожар в л.а. Опел в кв. „Изток“ в Кюстендил, унищожени са двигателен отсек и фарове, няма пострадали хора.

Вчера при пожар в къща в Дупница е пострадал 66-годишният собственик. Настанен е в здравно заведение за лечение с 31 % изгаряния и опасност за живота. Той е бил трудно подвижен. Причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са 50 кв. м покривна конструкция, пералня, бойлер. Спасена е сградата.