40-годишна жена е задържана вчера с полицейска заповед от служители на РУ Дупница за вещно укривателство. При извършена проверка в къща в града, общинска собственост, е установено, че там са се самонастанили местни хора, в имота съхраняват крадени вещи. По случая е образувано досъдебно производство, уведомвен е дежерен прокурор.

Вчера в землището на с. Косово, общ. Трекляно, е намерен трупът на 76-годишен мъж. При извършения оглед на място следи от насилие не са установени, смъртта е констатирана от екип на ЦСМП. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на пари от имот в кв. „Изток“, при извършения оглед на място е установено, че входната врата е взломена. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено взломно проникване в къща в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилско, 2 от тях са нанесли щети. В къща в Кюстендил са изгорели климатик и мебели, спасена е къщата, няма пострадали хора. Причина за пожара е късо съединение.

При пожар в с. Берсин са изгорели 10 бали слама, причина за възнинкването на пожара е небрежно боравене с открит огън.