В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 25-годишна жена за притежание на наркотични вещества. Тя е пътувала с автомобила си БМВ и е спряна за проверка на ул. „Николичевски път“, открити и иззети са 2 опаковки канабис, а при последвалите процесуално-следствени действия в дома й са открити и иззети хапчета метамфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

17-годишна девойка е задържана в края на миналата седмица от служители на РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество, служителите извършили проверката в района на училище в града. Иззетата опаковка е съдържала метамфетамин, видът е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Служители на РУ Бобов дол са открили и иззели в дома на 17-годишен младеж корен с размери 120 см канабис. Процесуално-следствените действия са извършени в края на миналата седмица. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в края на миналата седмица в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол.30-годишна жена е управлявала л.а. „Форд“ в с. Самораново. Дрегерът е отчел 1.54 промила алкохол в издишания въздух. Водачката е отказала да й бъде взета кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

50-годишен кюстендилец е задържан в полицейския арест в Кюстендил за нанесена средна телесна повреда на 55-годишен мъж. Инцидентът е възникнал между тях в събота пред търговски обект. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница със счупен крак. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен кюстендилец е задържан за увреждане на чужда собственост – повредил е врата на л.а. БМВ, който е бил паркиран пред дома на собственика в града. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2000 лв и боен пистолет от къща в града. Проникването в имота е осъществено чрез взломяване на входна врата и повреждане на чужда собственост/счупени са стъкла на л.а. „Тойота“; в РУ Дупница е заявено повреждане на л.а. „Рено“ – счупени са стъклата му. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите, уведомени са дежурни прокурори.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, причинени поради небрежност. Материални загуби не са допуснати.

Оказали са помощ за отстраняване на влечуги при подадени 3 сигнала – от МПС в местността „Саманли баир“, на входа на фирма в Кюстендил и от мазе на къща в с. Джерман. Няма пострадали хора.