През празничните дни служители на РУ Кюстендил са установили 21-годишен извършител на престъпление – той е срязал 3 гуми на л.а. Фолксваген, паркиран пред дома на собственика в кв. „Въртешево“. По случая е образувано досъдебно производство, извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Дупница са установили 2-ма непълнолетни младежи в момент на извършване на кражба на дизелово гориво от резервоар на автомобил ИФА, паркиран в Сапарева баня. Задържани са с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

По време на Коледните празници пътни полицаи са установили 5-ма водачи на МПС по пътищата на областта да управляват след употреба на алкохол. Образувани са 2 бързи полицейски производства в РУ Кюстендил и 3 в РУ Дупница. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

2 повреждания на чужда собственост са заявени края на миналата седмица - в РУ Кюстен дил е заявено повреждане на мотриса на жп гарата/с цветни бои са изписани графити/ в РУ Рила са срязани 3 гуми на лек автомобил. По случаите са образувани досъдебни производства.

Кражба на телевизор от къща е заявена в РУ Кюстендил в края на миналата седмица, повреден е фонтан в центъра на кв. „Изток“. От къща в Дупница са откраднати телевизор и 2 мобилни телефона, от друго жилище в Дупница са откраднати 2 телевизора, кафе-машина и инструменти, от фирмен офис в Кюстендил са откраднати 600 лв. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите.

3 пътни произшествия са възникнали в областта по време на празниците – в Бобов дол сблъсъкът е между л.а. „Мерцедес“ и л.а. „Фолксваген“. Нанесени са материални щети на автомобилите, водачът на мерцедеса е напуснал местопроизшествието.; водачка на л.а. „Тойота“ се е самокатастрофирала – обърнала се е встрани от магистрала „Струма“. Със счупен гръбначен прешлен е настанена в здравно заведение; 62-годишен водач на л.а. „Фолкссваген“ на пътя Дупница – с. Джерман е блъснал 77-годишна пешеходка, която е починала на място. Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен. По случаите са започнати досъдебни производства. Уведомени са дежурни прокурори.

7 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН през празничните дни. 2 от тях са нанесли щети. Късо съединение в л.а. БМВ е причина за пожар, унищожена е ел. инсталацията на автомобила, останалата част е спасена. Строителна неизправност в комин е причината за пожар в къща в с. Слокощица. Унищожена е дървена ламперия – 1 кв. м. Къщата е спасена. Няма пострадали хора.