18-годишен младеж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. Служителите извършили проверката на ул. „Охрид“ в града. Младежът е управлявал л.а. „Сеат“. От него са иззети 12 опаковки със суха листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

64-годишен мъж от с. Ябълково е задържан в края на миналата седмица с полицейска заповед от служители на РУ Кюстендил. Той е повредил чужда собственост – счупил е 2 странични стъкла на л.а. „Форд“ , собственост на кюстендилец и паркиран в селото. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

26-годишен мъж от Бобов дол е задържан в полицейския арест в града за извършена кражба от автомат за напитки и пакетирани храни в града. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

18-годишен кюстендилец е задържан снощи от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество, проверката е извършена на ул. „Бузлуджа“ в града, от него е иззета цигара с канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е постъпил сигнал в РУ Кюстендил за убит кон в землището на с. Ломница. На място е извършен оглед от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Тази сутрин късо съединение е причинило пожар в мазе на къща в Кюстендил, унищожени са дограма, покъщнина и бойлер. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.