Вчера служители на РУ Дупница са задържали с полицейска заповед 30-годишна жена за престъпление против данъчната система. При извършена проверка в жилището й са открити и иззети 1.135 кг тютюн и 489 къса ръчно свити цигари без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е подаден сигнал от служители на затвора в града за намерени в помещение 19 опаковки с кафяво прахообразно вещество. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, при направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин, общото му тегло е 2.2 грама. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили през изминалото денонощие екипи на РСПБЗН – Дупница. В къща в с. Усойка пожарът е причинен поради късо съединение, унищожени са бяла, черна и компютърна техника и покъщнина. Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа. Спасена е къщата, няма пострадали хора.

Пожарът в къща в Дупница е възникнал през изминалата нощ, унищожена е покривна конструкция – 50 кв. м, и покъщнина. Противопожарният екип е спасил останалата част от къщата, няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.