Двама мъже/ на 37 и 32 години/ са задържани от кюстендилски полицаи за извършена кражба на метални кутии от търговски обект в града.По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. Изяснява се съпричастност на задържаните и към други противозаконни деяния.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 58-годишен мъж от с. Бистрица е управлявал л.а. „Форд“ в нетрезво състояние. Пътните полицаи са извършили проверката на ул. „Фенерка“ в Дупница. Дрегерът е отчел резултат 3.86 промила алкохол в издишания въздух. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил вчера за управление на 2 мотоциклета, нерегистрирани по надлежния ред. Мотоцклетите са управлявани от 44-годишен мъж от с. Слокощица и непълнолетния му син. Проверката е извършена от пътни полицаи в с. Слокощица. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост е заявено в РУ Дупница в края на миналата седмица – счупени са стъкла на л.а. „Фолксваген Поло“. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост е заявено в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – повредена е дограма и е проникнато в новострояща се сграда в града, по случая е започнато досъдебно производство , уведомен е дежурен прокурор.

12-годишно момче е пострадало при ПТП в Дупница в края на миналата седмица. То е било блъснато на пешеходна пътека на ул. „Св. Ив. Рилски“ от л.а. „Рено“, управляван от 71-годишен водач. Момчето е настанено в болница в града с комоцио. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на л.а. Фолксваген, който е бил в гараж в с. Яхиново. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на затворническото общежитие в с. Самораново са подали сигнал в РУ Дупнича, че в помещение са открили бяло прахообразно вещество. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, при направения полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин. Теглото му е 0.5 г. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. 3 от тях са нанесли щети.

В с. Вратца е изгоряла къща, пожарът е възникнал снощи малко преди 21.30 ч, угасен е от 3 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора. Причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил.

В Кюстендил е изгорял павильон на ул. „Даскал Димитрий“, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

В с. Неделкова Гращица късо съединение е причинило пожар в къща, изгорели са 50 кв. м. покривна конструкция, няма пострадали хора.