Снощи, малко преди полунощ, е получен сигнал за сбиване между берачи на череши и група местни хора в с. Козница. Незабавно са изпратени екипи към селото и на място са установени 7 души – 3-ма от тях са от Перник, двама – от Бобов дол, 1 - от с. Баня и местен жител. По време на инцидента са нанесени щети на автомобила на мъжът от с. Баня, Благоевградско. Всички са закарани в РУ Бобов дол за снемане на обяснения. Обстановката в селото е нормализирана, няма пострадали. Служителите изяснили, че причина за инцидента е недоразумение – възрастният местен жител решил, че дете на семейството берачи го е обидило и повикал зет си от Перник. Зетът пристигнал с двама свои приятели. Задържан е причинителят на материалните щети по автомобила 52-годишен мъж от Бобов дол. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи около 23.00 ч е възникнал конфликт в жилищно помещение в кв. „Изток“ в Кюстендил между двама братя, караницата се пренесла помежду им на улицата, към неразборията се присъдинили двама мъже отквартала, единият/19 г./ е счупил прозорец и телевизор на жилището на двамата братя. Пристигналите на място полицаи са преустановили конфликта, двамата мъже, които са се присъдинили към караницата на братята са задържани – единият е на 19 години, другият – на 23. Ще останат в ареста 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са установили 33-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ да управлява след употреба на наркотично вещество и 43-годишна водачка на л.а. „Пежо“ да управлява след употреба на алкохол – 1.36 промила. Двамата водачи са задържани за по 24 часа, започнати са бъэрзи полицейски производства по случаите в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Кюстендил са иззели от жилище, обитавано от 65-годишна жена, 970 грама нарязан тютюн без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.