Днес, минути преди 12.00 ч., е постъпил сигнал Оперативната дежурна част на ОДМВР – Кюстендил, че приятели нямат връзка по телефона с 72-годишна кюстендилка, жилището е заключено. Адресът е посетен от полицаи и служители на РСПБЗН – Кюстендил, при влизането в жилището служителите са открили мъртва 72-годишната жена.

Предприети са незабавни издирвателни действия, дежурна следствено-оперативна група е обслужила местопроизшествието, жената е била убита. След по-малко от час е задържан 49-годишният й син, който е извършил престъплението.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Дупница е заявено проникване в производствено хале, по данни на заявителя това е опит за кражба на щандова машина и е извършен за времето от 26 юни до 2 юли. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, по случая е започнато досъдебно производство.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара с материални загуби. В с. Яхиново пожарът е възникнал в стара къща, унищожил е 350 кв.м разг.площ, паянтова постройка, имущество, 3 кози. Пожарът е гасен от 3 екипа на РСПБЗН Дупница, спасени са 3 къщи, куче, лек автомобил и навес. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.

Пожарът в Кюстендил е възникнал във автомобил „Фолксваген Транспортер“. Причинен е от късо съединение. Унищожена е ел. инсталацията му. Противопожарният екип е спасил останалата част от автомобила.