Вчера в полицията в Кюстендил е получен сигнал от ЦСМП, че в къща в с. Драговищица са обслужили повикване, където е открит трупът на 92-годишен мъж, имат съмнения, че е упражнено насилие. Дежурна следствено-оперативна група е извършила оглед на място. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Задържан с полицейска заповед е 46-годишен мъж от селото, който е съжителствал с възрастния мъж. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

На 2 януари в двора на къща на ул. „Николичевски път“ в Кюстендил е открит трупът на 49-годишен кюстендилец. При извършения оглед на място следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в с. Слокощица 2 жени от Кюстендил са направили опит да откраднат кобила от чужд имот. Едната е на 51 г., другата на 46. Задържани са с полицейска заповед за 24 ч. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 1.01.2021 г. в РУ Дупница са образувани 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. В Сапарева баня установеният зад волана водач е 21 годишен, тестът му за употреба на алкохол е 1.46 промила; установеният в Дупница водач е на 19 години и е управлявал след употреба на кокаин. Взета му е кръв за анализ. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

На 1 януари при ПТП е пострадала 18-годишна водачка на л.а. Опел. Тя е загубила контрол над автомобила и се е самокатастрофирала на пътя Горно Уйно – Кюстендил. Настанена е в болница с фрактури на коляно и ключица. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

На 1 януари е постъпил сигнал от ЦСМП в дежурната част на ОДМВР Кюстендил за приет пациент с огнестрелна рана в областта на лявото бедро, той е 18-годишен. Дежурна полицейска група е снела обяснения на пациента, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В последния ден на миналата година е постъпил сигнал в полицията в Кюстендил за убита кобила в землищетно на с. Лисец. При извършения оглед на място служителите установили рана в междуребрената кухина на животното. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

На 2 януари е получен сигнал в полицията в Кюстендил за 4 срязани гуми на л.а. „Рено“, паркиран на ул. „Раковски“ в Кюстендил. След извършен оглед на местопроизшествието е образувано досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН през празничните дни. 2 от тях са нанесли щети. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в пластмасов контейнер за боклук и л.а. „Ситроен“ на ул. „Гоце Делчев“ в Кюстендил, контейнерът е унищожен напйлно, засегнати са 2 паркирани наблизо автомобила.

Малко преди 22.00 ч на 31.12.2020 е възникнал пожар в апартамент в кюстендилския квартал „Запад“, опушени са 100 кв. м стени в жилището, унищожена е бяла, черна и компютърна техника, дървена дограма и част от покъщнина. Спасена е останалата част от апартамента, няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.