Вчера служители на РУ Рила са задържали 36-годишна жена, тя е заляла майка си със сода каустик. Пострадалата е закарана за лечение в благоевградско здравно заведение. Задържаната ще остане 24 часа в ареста, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на бурета и бутилки с ракия, моторен трион, електрически трион, тример и кафемашина от къща в с. Таваличево. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 5 до 19 декември. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

5 произшествия се обслужили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област през изминалото денонощие. Нощес са гасили пожар в необитаема къща в Кюстендил, причинен от небрежно боравене с открит огън, в с. Крайници пожарът е бил причинен от късо съединение в навес на къща – изгорели са 40 кв. м покривна конструкция и покъщнина, оказано е съдействие на възрастен мъж да стигне до имота си в с. Горно Тишаново след отсъствие по здравословни причини, съдействие на ЦСМП за обслужване на пациент, отстранявани са опасно надвиснали висулки. Няма пострадали хора.