Вчера при извършена проверка служители на РУ Дупница са иззели от жилището на 24-годишен жител на с. Яхиново 815 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление против данъчната система, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на пари от жилище в с. Яхиново, проникването е осъществено през незаключена входна врата; в РУ Кюстендил са заявени кражба на мъжка чанта с пари и документи от незаключен паркиран на ул. „Л.Янков“ в града автомобил и повреждане на регистрационни табели на паркиран в кв. „Колуша“ автомобил. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите, уведомени са дежурни прокурори.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 10 пожара в Кюстендилска област, 9 от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. При гасенето противопожарните екипи не са допуснали да бъдат нанесени щети. 1 пожар – в апартамент в Кюстендил, е причинен поради огневи работи – отстранявани са тръби за парно отопление. Изгорели са кухненски ъгъл, дограма, опушени са стени. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.