Кюстендилски полицаи са установили извършителка на кражба на мобилен телефон. Кражбата е била извършена в началото на месец февруари. При проведените оперативно-издирвателни действия служителите открили телефона у 29-годишна кюстендилка. По случая е образувана преписка в РУ Кюстендил, изяснява се съпричастност на жената и към други противозаконни деяния.

6020 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол са открили и иззели дупнишки полицаи от дома на 82-годишен мъж от с. Ресилово. Проверката е извършена вчера. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Кюстендил срещу водачи на МПС. 43-годишен водач на л.а. „Астра“ е проверен в града, бил е зад волана след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена с техническо средство, водачът е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. 51-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1.77 промила. Задържан е за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил.

Тази нощ на ГП Е79 18-годишен водач на л.а. „Алфа Ромео“ е загубил контрол над автомобила и се е ударил в скат. Произшествието е обслужено от дупнишки пътни полицаи, нанесени са материални щети на автомобила, водачът е закаран за преглед в благоевградската болница, тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 0.82 промила алкохол в издишания въздух.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, единият е причинен от късо съединение, другият – поради небрежно боравене с открит огън. Щети не са допуснати. Отводнявани са 6 обекта от екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област.