Снощи дупнишки полицаи са установили 41-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ да управлява след употреба на наркотично вещество, при последвалия обиск от него е иззета опаковка с 0.752 кокаин. Проверката е била извършена с техническо средство, видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница срещу водач на МПС, управлявал след употреба на алкохол, дрегерът е отчел 2.50 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан за 24 часа.

Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил вчера срещу 65-годишен мъж от с. Лелинци. Той е установен в момент на продажба на саморъчно направени цигари в централната част на града. От него са иззети 994 грама нарязан тютюн без български акцизен бандерол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера техническа неизправност е причинила пожар в автомобил, който е бил на паркинг в Рилския манастир, изгорял е двигателен отсек, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН Рила, няма пострадали хора, спасени са 2 наблизо паркирани автомобила.