Вчера кюстендилски полицаи са иззели от 33-годишна македонска гражданка 1860 къса цигари без български акцизен бандерол. Проверката е извършена в района на кооперативния пазар в Кюстендил. 33-годишната жена е задържана с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил за извършено престъпление по чл. 234 от НК.

Вчера дупнишки полицаи са иззели от 64-годишен мъж от с. Яхиново 40 литра наливен алкохол без български акцизен бандерол. Проверката е извършена на ул. „Самоковско шосе“, наливният алкохол е иззет от автомобила на 64-годишния мъж. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница за престъпление против данъчната система.

2 бързи полицейски производства са започнати вчера в РУ Дупница срещу водачи на МПС – 59-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ управлявал автомобила си с регистрационни табели издадени за друго МПС; 29-годишен софиянец е управлявал л.а. „Мерцедес“ след употреба на наркотични вещества, проверката е извършена на ГП Е 79 с техническо средство. Софиянецът е задържан за 24 часа в ареста на РУ Дупница.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област вчера. В Кюстендил късо съединение е причинило пожар в къща, унищожена е външна ПВЦ изолация 0.5 кв.м; в с. Мала Фуча неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в къща, изгоряла е дограма на стаята, в която е била печката. Спасени са от опожаряване 2 етажа от къщата. Няма пострадали хора.