Във връзка с предстоящия балотаж за избор на кметове в област Кюстендил от ОДМВР са предприети действия в условията на неотложност за противодействия на нарушения, свързани с изборното законодателство.

Екипи на полицията са извършили проверка на 5 адреса, като на един от адресите в село Слокощица са открити иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи, каза пред журналисти директорът на ОДМВР – Кюстендил, Светослав Григоров.

Образувани са три бързи полицейски производства, като всички действия на полицията са под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил. Към този момент от полицията отказват информация за броя на задържаните лица, тъй като действията по разследването продължават.

„Като цяло работата ни до момента е свързана с 38 случая, по 8 от които има образувани досъдебни производства. Най-пресният случай е от вчера, където в РУ – Дупница беше задържан 35-годишен мъж за нарушаване на изборното законодателство и предлагане на парична сума за опорочаване на изборния резултат в първия тур на местните избори в Дупница. Като цяло първия тур на местните избори в област Кюстендил премина спокойно, от наша страна бяха предприети всички необходими мерки. Нашата цел и основна задача е за предстоящия втори тур и т.нар. балотаж, отново да бъдат предприети абсолютно всички действия, за което е ангажиран целия състав на Областната дирекция“, категоричен е директорът на ОДМВР - Кюстендил.

В задържаното лице в Дупница са открити 1800 лв., които са били предназначени за купуване на гласове в полза на определен общински съветник.