Районен съд – Кюстендил определи наказание „Пробация“ за срок от 10 месеца, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен, за закана за убийство, в условията на домашно насилие. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

 Обвиняемият М. С. / на 36 години, неосъждан /, се признава за виновен в това, че на 19.09.2023 г. в къща, в гр. Кюстендил, в условията на домашно насилие, се е заканил на съпругата си, с престъпление против нейната личност – с убийство, крещейки на висок глас думите „ще взема пушка и ще ви избия всичките, ще ви изтепам“ и това заканване би могло да възбуди в нея основателен страх за осъществяването му; както и за това, че на 19.09.2023г. в къща, в гр. Кюстендил, в условията на домашно насилие, се е заканил на жена, с която живеел в едно домакинство, с престъпление против нейната личност – с убийство, крещейки на висок глас думите „ще взема пушка и ще ви избия всичките, ще ви изтепам“ и това заканване би могло да възбуди в нея основателен страх за осъществяването му - престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3, във вр. с ал. 1 от НК. 

Обвиняемият М. С. ще изтърпи наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 10 месеца с периодичност два пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца. 

Определението на Районен съд – Кюстендил е окончателно.