79 литра алкохол без български акцизен бандерол са иззети от дома на 55-годишен жител на с. Паничарево в края на миналата седмица. Количеството е открито при проведени процесуални действия от служители на РУ Бобов дол. По случая е образувано бързо полицейско производство,  уведомен е дежурен прокурор.

4 сигнала за насилие и заплахи са постъпили в ОДМВР – Кюстендил, в края на миналата седмица – млада жена е получила по телефона си заплахи за саморазправа и убийство от 29-годишния си приятел; 71-годишен мъж е нанесъл побой на съпругата си, нанесъл й е телесни повреди; 25-годишен  е отправял закани и заплахи към бившата си приятелка,отправял обиди; 43-годишен мъж е нанесъл побой в центъра на Кюстендил на жената, с която живее на семейни начала. По случаите са образувани досъдебни производства, насилниците са задържани с полицейска заповед, уведомена е прокуратурата.

Кражба на 3300 лв. от офис на финансова институция  е заявена в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група е установено, че проникването е осъществено чрез взлом. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

3 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица в областта – 24-годишен водач на л.а. „Тойота“ е самокатастрофирал в района на с. Соволяно, нанесени са значими материални щети на автомобила, водачът не е пострадал, управлявал е с 2.11 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство; 59-годишна водачка на л.а. КИА е блъснала движещи се по посока на движението между селата Яхиново – Червен брег пешеходци – 32-годишна жена е със счупена ключица и ръка,  25-годишен мъж е с охлузни наранявания, 44-годишен мъж е с фрактура на черепа; На разклона за с. Кременик – в с. Дяково, 30-годишен водач на л.а. „Опел“ отнема предимство на л.а. „Фолксваген“ , управляван от 32-годишна жена, и причинява ПТП, пострадало е малолетно дете, което е пътувало във фолксвагена. Настанено е за лечение в столична болница, без опасност за живота е. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомена е прокуратурата. 

11пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта, оказана е техническа помощ  по обезопасяване на входа на жилищен блок в Кюстендил – открита е змия, екип на РСПБЗН – Кюстендил, у уловил змията и е пусната на безопасно място в природата; 1 от пожарите е нанесъл щети – в къща в Дупница е изгоряло имущество, опушени са 75 кв. м стени. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Дупница.