Парадокс на изборното законодателство.

С промени в Закона за местното самоуправление, се получава така, че населени места с над 100 души ще си избират кмет. Към момента прагът е от 350 души.

За това алармира кметът на Кюстендил Петър Паунов и даде пример с две от населените места в общината, които потвърждават думите му за абсурд в Закона.

„В Ново село, което се намира в планината, имаме 159 жители, от които обаче 120 са македонски граждани. Тоест на 39 човека, евентуални, ще трябва да им избираме кмет. Същото е положението и в Савойски. Там жителите са 98, но реално са не повече от 2-3. Мястото е трудно достъпно, но вероятно много атрактивно. Това са парадоксите на Изборно законодателство и когато искаме да покажем, че сме много загрижени за хората. И кой ще плаща възнагражденията на тези кметове. Ние обикновено слагаме кметски наместник на няколко такива населени места, за да се пести ресурс. Всичко това се случва в целия недоимък и ще продължаваме да разхищаваме парите не само за избори, а евентуално и за такива длъжности“, обяви още кметът на Кюстендил.