Работнически турнир по мини-футбол организират Регионалния съвет на КНСБ и община Кюстендил. Той ще се проведе на 29 (двадесет и девети) април 2023 година в залата на стадион „Осогово“, като срещите започват от 09,00 часа.

 Отборите могат за се запишат до 28.04.2022 г., в офиса на КНСБ- ул. "Ген. Заимов" №2, тел. 0885893969 или на стадион "Осогово" в офиса на Васил Гиков. 

Основната цел, която преследваме е да се обогати спортния живот на работниците и служителите в този период, да се разнообрази техния спортен календар, да се подобри състезателният тонус на техните отбори, да се популяризира и масовизира мини-футболът сред работещите. 

 В турнира могат да участват отбори на фирми, предприятия, институти и работнически клубове. Отборите се състоят от 10 състезатели, треньор и ръководител - общо 12 човека. Играят се две полувремена по 20 мин. Полевите играчи са 5 + вратар (6 човека). Смените са хокейни и без спиране на играта. На терена се допускат само състезатели с гуменки, кецове, маратонки и бутонки. При груба игра: жълт картон - отстраняване на играча за две минути; червен картон - отстраняване на играча до края на двубоя с право на замяна от друг играч след пет минути. 
Право на участие имат работници и служители родени преди месец май 2005 г. Студенти, редовни ученици и състезатели, картотекирани в А и Б футболни групи не могат да участват в турнира.

Отборите класирали се на първите три места ще получат купи. Ще има и индивидуални награди за най-добър играч и най-добър вратар на турнира.