Съдиите и съдебните служители от Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил подкрепиха за поредна година инициативата „Мартеничка с кауза“, на БЧК – Кюстендил. Дарителската кампания на младежката организация на червения кръст е за децата в неравностойно положение. Със събраните средства ще се организира програма „Топъл обяд“. През тази учебна година, 32 деца получават безплатен обяд в училище, в рамките на 4 месеца. 

 Мартениците са изработени от младежите и бабите – доброволци на БЧК – Кюстендил. Михаела Симбаева и Николета Митова от 12 клас на ПМГ – Кюстендил и Езикова гимназия, и д- р Емилия Кацарска – директор на БЧК – Кюстендил бяха посредници на инициативата в Съдебната палата, където ги посрещнаха председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и председателят на Районен съд – Кюстендил, съдия Чавдар Тодоров.

„Съдиите и съдебните служители благодарим за възможността да се включим в благотворителната кампания „Мартеничка с кауза“ и да подадем ръка на децата в неравностойно положение. Успех на това добро дело – „Топъл обяд“, на БЧК – Кюстендил“, каза съдия Пенка Братанова. 

Подкрепата си за каузата, с пожелание за здраве и повече добри сърца, изрази и председателят на Районен съд – Кюстендил, съдия Чавдар Тодоров.