Съдиите и съдебните служители от Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил подкрепиха за поредна година инициативата на БЧК – Кюстендил „Мартеница с кауза“. Дарителската кампания на младежката организация на червения кръст е за децата в неравностойно положение. Със събраните средства ще се организират дейности за осмисляне на свободното време през лятната ваканция на деца в риск. Мартениците са изработени от младежите и бабите – доброволци на БЧК – Кюстендил. Радост Йовева от 10 клас на ПМГ – Кюстендил, Радослава Николаева и Лора Георгиева от Езикова гимназия, и д- р Емилия Кацарска – директор на БЧК – Кюстендил бяха посредници на инициативата в Съдебната палата, където ги посрещнаха председателят на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова и председателят на Районен съд – Кюстендил, съдия Чавдар Тодоров.

снимка: архив

„Благодарим за възможността да се включим в благотворителната кампания в подкрепа на децата в риск. Убедена съм, че БЧК ще направи възможно най - доброто за едно полезно и забавно лято на децата в неравностойно положение“, каза пред доброволците съдия Пенка Братанова. 

Подкрепата си за каузата, с пожелание за здраве и повече отворени към благотворителната кауза сърца, изрази и председателят на Районен съд – Кюстендил, съдия Чавдар Тодоров.