Деца от Дневен център "Вяра, Надежда, Любов" в град Кюстендил гостуваха днес в Съдебната палата. Те бяха посрещнати с отворени сърца от съдиите и съдебните служители в Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил. Стефи, Краси, Саши и Дани подариха по китка здравец и кокичета на новоизбраният председател на Окръжен съд, съдия Пенка Братанова и на председател на Районен съд, съдия Мая Миленкова.

снимка: Окръжен съд Кюстендил

Децата, заедно с техните възпитатели Бойка Анева и Албина Гълъбова разказаха за благородната им мисия, да съберат средства за купуването на специален стол за баня на едно от децата от Дневния център, което е болно от детска церебрална парализа и епилепсия. Столът, заедно с фиксатори за глава и крака ще спомогне за безопасното къпане и за релакс на 10- годишното момче, което е със 100% степен на увреждане.

Търси добро - инициатива на Кюстендил Инфо

"Съдиите и съдебните служители подкрепиха кампанията "Мартеничка си купи, цвете засади". Благодарение на тяхната помощ бяха събрани половината от средствата, необходими за закупуването на специализираното помощно средство. БЛАГОДАРИМ ВИ ДОБРОТВОРЦИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!“, написаха на фейсбук страницата си от Дневен център "Вяра, Надежда, Любов" Кюстендил.

снимка: Окръжен съд Кюстендил

Децата донесоха в съда, с пожелания за здраве и късмет пълна кошница с мартеници и красиви пана. Те са изработени в заниманията им по арт терапия. За спомен на много от съдебните служители ще бъдат и специалните мартеници със семена от цветя, които след празника на Баба Марта могат да бъдат засадени в домашните им градини.