Само два дни преди Коледа, ученици на ПМГ се включиха в инициативата „Миг човечност“, подета от група кюстендилци, които радват вече няколко години крайно бедни хора от района.

Госпожа Лили Георгиева организира дарителската кампания и в нея се включиха учениците от 9 б клас с класен ръководител Десислава Драганова, учениците от 6 б клас с класен ръководител Светлин Кирилов, ученици от Училищния патрул и Групата на китарен ансамбъл "Класико" към гимназията.

С помощта на организатора на „Миг човечност“ и съпроводени от кмета на село Копиловци - г-жа Мирослава Костадинова, ученици и учители посетиха възрастните хора и им дариха продукти, с които да подпомогнат домакинствата им. Посещенията бяха трогателни, децата бяха посрещани с усмивки и сълзи.

Инициативата зарадва, макар и за малко, самотните жители на село Копиловци. Учениците се докоснаха до тях и техните грижи, преживяха тревогите им и в същото време заредиха положително пенсионерите със своите добри сърца. Хората споделиха с тях опита си, историите си и ги поздравиха за будния дух, който притежават.